Jaka jest wartość odżywcza warzyw w puszce?
Chodzi mi głównie o warzywa strączkowe (fasolę w puszce, kukurydzę, groszek). Włączyłam tego sporo do swojej diety, ale koleżanka mi powiedziała że to mało warte.
Chodzi mi głównie o warzywa strączkowe (fasolę w puszce, kukurydzę, groszek). Włączyłam tego sporo do swojej diety, ale koleżanka mi powiedziała że to mało warte.
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Hroboskop 12:51 on 31 stycznia 2013 Permalink | Zaloguj
jak dla mnie, to takie jedzenie wydaje się mało wartościowe. czemu? bo te warzywa zawsze są bardzo miękkie, pewnie rozgotowane, do tego wymoczone w wodzie. raczej żarcie z puszki nie jest zbyt odżywcze. lepiej przestawić się na mrożonki.
MK 12:12 on 5 lutego 2013 Permalink | Zaloguj
Potwierdzam – w puszkach jest wygotowana papka.
miaumiał 08:48 on 8 marca 2013 Permalink | Zaloguj
A ja ostatnio przestawiłam się na warzywa gotowane na parze. Nie dość, że pyszne to jeszcze bardzo zdrowe. Z jednej strony zostaje w nich więcej wartości odżywczych niż w gotowanych w wodzie, a z drugiej wypłukuje się większość chemii stosowanej przy uprawie (tak przynajmniej słyszałam). Pyszne i pożywne jedzonko, nie tylko dla wegetarian 🙂